Lingonkvargtårta (12 pers)
Botten:- 1/2pkt(150gr)pepparkakor
- 75 gr smör el.margar
Fyllning:
- 1 påse lingon (frysta)
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk(250gr)kvarg (kesella i sverige)
- 1 tsk(150gr) creme fraiche
- 1 dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
Sås:
- 1 påse lingon frysta (200gr)
- 2dl vatten
- 1/2 dl socker
(Mixa lingonen med socker och vatten) håller i kylskåp ca 2-3 dagar. Häll upp såsen i en glaskanna.)
1) Mixa pepparkakorna fint
2) Blanda ner det mjuka smöret
3) Sätt lite plastfolie i en form(24cm)
4) Tryck pepparkakssmeten i formens botten,ställ kallt
5) Mixa de frysta lingonen,spara lite lingon för dekoration
6) Vispa grädden
7) Blanda ihop kvarg,creme fraiche,socker,vaniljsocker,vispad grädde och lingonmixen
8) Häll över blandningen på pepparkaksbottnen och lägg tårtan i frysen minst 2 timmard
9) GÖR SÅSEN RECEPT OVAN!
10) Ta ut tårtan från frysen en timme innan servering,ta bort tårtan från formen genom att lösgöra botten och lägg den på ettserveringsfat.
Dekorera med lingon och servera med lingonsåsen!