Lingonkvargtårta

Lingonkvargtårta (12 pers)
Botten:
  • 1/2pkt(150gr)pepparkakor
  • 75 gr smör el.margar

Fyllning:
  • 1 påse lingon (frysta)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk(250gr)kvarg (kesella i sverige)
  • 1 tsk(150gr) creme fraiche
  • 1 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker

Sås:
  • 1 påse lingon frysta (200gr)
  • 2dl vatten
  • 1/2 dl socker
(Mixa lingonen med socker och vatten) håller i kylskåp ca 2-3 dagar. Häll upp såsen i en glaskanna.)


1) Mixa pepparkakorna fint
2) Blanda ner det mjuka smöret
3) Sätt lite plastfolie i en form(24cm)
4) Tryck pepparkakssmeten i formens botten,ställ kallt
5) Mixa de frysta lingonen,spara lite lingon för dekoration
6) Vispa grädden
7) Blanda ihop kvarg,creme fraiche,socker,vaniljsocker,vispad grädde och lingonmixen
8) Häll över blandningen på pepparkaksbottnen och lägg tårtan i frysen minst 2 timmard
9) GÖR SÅSEN RECEPT OVAN!
10) Ta ut tårtan från frysen en timme innan servering,ta bort tårtan från formen genom att lösgöra botten och lägg den på ettserveringsfat.

Dekorera med lingon och servera med lingonsåsen!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters