Romrussin- och cashewkaka
- 2 dl russin
- 1/2 dl mörk rom
- 1 dl cashewnötter
- 200 gr smör eller margarin
- 2 dl socker
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakaopulver mörk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
SÄTT PÅ UGNEN PÅ 175 GRADER
1) Lägg russin och rom i en skål och låt stå en timme
2) Hacka nötterna grovt (
rosta nötterna utan fett om du vill innan du hackar dem)3) Vispa det mjuka smöret med socker till fluffigt
4) Knäck i äggen en och en vispa kraftigt
5) Rör ihop vetemjöl, cashewkrosset, kakaopulver, bakpulver och vaniljsocker i en skål
6) Rör försiktigt ner mjölblandningen och romrussinen i smeten
7) Häll smeten i en smörjd och bröad form
( ca 2 liter)8) Grädda i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter
Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat. Servera kakan tex. till annandagsfikat!