Romrussin/Cashewkaka

Romrussin- och cashewkaka
  • 2 dl russin
  • 1/2 dl mörk rom
  • 1 dl cashewnötter
  • 200 gr smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakaopulver mörk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

SÄTT PÅ UGNEN PÅ 175 GRADER

1) Lägg russin och rom i en skål och låt stå en timme
2) Hacka nötterna grovt (rosta nötterna utan fett om du vill innan du hackar dem)
3) Vispa det mjuka smöret med socker till fluffigt
4) Knäck i äggen en och en vispa kraftigt
5) Rör ihop vetemjöl, cashewkrosset, kakaopulver, bakpulver och vaniljsocker i en skål
6) Rör försiktigt ner mjölblandningen och romrussinen i smeten
7) Häll smeten i en smörjd och bröad form ( ca 2 liter)
8) Grädda i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter

Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat. Servera kakan tex. till annandagsfikat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters