Choklad- och bärpannacotta

En jättegod och super enkel dessert som går att förbereda timmar i förväg. En favorit bland mina gäster!
(4 portioner)

  • 1 gelantin blad
  • 2 dl mellangrädde
  • 75 g mörk hackad choklad
  • 2 msk florsocker
  • 250 g blandade bär.
    (Hallon, blåbär,jordgubbar,körsbär etc.) Urkärnade och eventuellt halverade
1) Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten
2) Värm grädden i en kastrull tills den just ska bli till att koka. Ta av kastrullen från värmen
och häll i chokladen, rör om tills den börjar smälta.
3) Häll i sockret och krama ur gelatinbladet och vispa ner det i smeten.
4) Skeda/Sprita i några glas med chokladsmeten. Låt stelna i kyl ca. 3 timmar eller  tills den ska serveras.

Garnera sedan med några bär innan servering!
Tips! Man kan även lägga bär innan chokladsmeten så får man även bär i själva smeten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters