Choklad- och bärpannacotta
En jättegod och super enkel dessert som går att förbereda timmar i förväg. En favorit bland mina gäster!
(4 portioner)
(4 portioner)
- 1 gelantin blad
- 2 dl mellangrädde
- 75 g mörk hackad choklad
- 2 msk florsocker
- 250 g blandade bär.
(Hallon, blåbär,jordgubbar,körsbär etc.) Urkärnade och eventuellt halverade
2) Värm grädden i en kastrull tills den just ska bli till att koka. Ta av kastrullen från värmen
och häll i chokladen, rör om tills den börjar smälta.
3) Häll i sockret och krama ur gelatinbladet och vispa ner det i smeten.
4) Skeda/Sprita i några glas med chokladsmeten. Låt stelna i kyl ca. 3 timmar eller tills den ska serveras.
Garnera sedan med några bär innan servering!
Tips! Man kan även lägga bär innan chokladsmeten så får man även bär i själva smeten.
Tips! Man kan även lägga bär innan chokladsmeten så får man även bär i själva smeten.
Kommentarer
Trackback