Kanelbullar
Enkla, hederliga kanelbullar! Goda och söta!
- 150 gram smör
- 5 dl mjölk
- ½ tsk salt
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 50 gram jäst för söta degar
- 14-15 dl vetemjöl (840-900gram)
- ½ msk kardemumma
2) Finfördela jästen i en bunke och häll i degspadet (fingervarmt) Rör till jästen löst upp sig.
3) Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs i ca. 45 minuter.
Kanel & Kardemummafyllning: 75gram smör, 1dl strösocker, 2 msk kanel och ½ msk kardemumma
Hallon & Mandelmassefyllning: 75gram smör, 250gram riven mandelmassa, 6 msk hallonsylt
Snurror ca. 35 st.
1) Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangulär kaka.
2) Bred på någon av fyllningarna. Rulla ihop från långsidan .
3) Skär varje rulle i cirka 18 bitar, ställ dem med snittytan ner på ett bakplåtspapper eller i formar.
4) Låt jäsa i 30-40 minuter till. Sätt ugnen på 250 grader.
5) Pensla snurrorna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten i ugnen i ca. 8 minuter!

Gott att servera varm choklad med vispad grädde till! Det gjorde jag ikväll!
Kommentarer
Trackback