Rom & Plommonskum
Rom och plommonskum (skum eller fluff du får välja vilket låter bäst!!!)
(ca 10 pers)
- 1 påse(227gr)torkade plommon
- 1 dl rom el.1 dl vatten+2tsk romessans
- 1 dl vatten
- 3/4 dl socker
- 200 gr naturell färskost
- 4 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
1)Lägg i plommon,rom,vatten och socker i en kastrull
2)Koka på svag värme i ca 15 minuter tills plommonen är mjuka
3)Mixa plommonen med stavmixer och låt svalna
4)Vispa grädden lätt fluffig och smaksätt med vaniljsocker
5)Blanda ner romplommonen med färskosten
6)Rör försiktigt ner grädden med romplommonen och blanda lite
7)Fördela romplommonskummet i fina glas el.vackra dessertskålar
Dekorera med chokladflarn eller hasselnötskross!
Man kan byta ut plommonen mot:
Torkad blandad frukt:
Aprikoser
Fikon
Russin
Torkad blandad frukt:
Aprikoser
Fikon
Russin
Kommentarer
Trackback