Cheesecake

- 200 gram Philadelphia
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 3dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- Digestivekex
1) Blanda ihop Philadelphian, sockret och 3 äggulor.
(Ni tar alltså bort äggvitan. OBS! Spara äggvitan!)
2) Vispa upp vispgrädden tillsammans med vaniljsockret
3) Vispa sedan äggvitan (som du lagt undan) hårt.
(Test: håll bunken upp och ner, sitter smeten fast är den perfekt)
4) Blanda ihop allt men rör om försiktigt.
5) Digestivekexen smulas och läggs i botten på en bra form, häll sedan i smeten på kexen.
(Vill du ha fastare botten, så smula kexen tillsammans med smör!)
Låt stå i frysen minst 1 timme, men ju längre den får stå desto godare blir den! Servera tillsammans med bär eller något annat smaskigt!
Kommentarer
Postat av: Ninni
Åh äntligen,vad jag har väntat på det här receptet!Jag verkligen älskade den...
Postat av: Therese
Den kakan blir så fruktansvärt god! En av mina absoluta favoriter, synd bara att man har ett samvete :(
Postat av: KarinW
Åh det där gillar jag men det var ett bra tag sedan jag gjorde det(Fransk ostglass står det på mitt recept någonstans i röran)
Tack för påminnelsen och ha en trevlig helg!
Trackback