Gateaus valnötsbröd
Ett recept som vi hade på min brors bröllop! Jätte gott bröd men dock inget för nötallergiker! (Kan ta bort det med ;) )
(3 bröd)
- 5 dl ljummet vatten (37)
- 50g jäst
- 8 dl vetemjöl
- 4 dl rent rågmjöl
- 1 msk salt
- 20 g smör
- 2 dl valnötter
2) Blanda i alla ingredienser utom valnötter. Kör degblandningen i assistenten 3 min.
3) Krossa valnötterna försiktigt i handen. Blanda i valnötterna och kör assistensen ytterligare 3 min.
4) Låt sedan degen vila 25 min i bunke på varm dragfri plats. Stöt ihop degen och låt den ligga kvar i bunken ytterligare 25 min.
5)Ta upp degen, stöt upp den och dela i 3 delar. Forma bitarna till limpor och låt dem jäsa under duk i 50 min. Sätt in brödet i ugnen på 250grader men sänk sedan till, genast till 220grader, grädda i 30 minuter.
Perfekt att skära upp i fina skivor till middagen, buffén eller annat spännande!
Kommentarer
Postat av: Jennie
Åh så gott det brödet lät! =)
Måste prova!!
Trackback