Klassik biff à la Rydberg
Här kommer ett recept från just boken " Hela Sveriges Husman", till er som inte köpt den än! Jag älskar rätten biff à la Rydberg och tycker det är en riktig klassiker!
(4 personer)
(4 personer)
- 500gram oxfilé
- 6 potatisar
- 1 gul lök
- 2 msk hackad persilja
- 4 äggulor
- worcestersås
- riven pepparrot eller dijonsenap
- smör, salt och peppar
2) Stek potatisen långsamt i 2 msk smör i en stekpanna tills den blir mjuk inuti.
3) Strö persilja över potatisen och lägg upp på ett fat och håll den varm.
4) Fräs löken mjuk och glansig i 1 msk smör.
5) Skär köttet i liknande cm stora tärningar, krydda med salt och peppar. Stek hastigt i smör tills köttet är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg köttet och löken på fatet med potatisen.
Servera med äggulor, worcestersås och riven pepparrot eller dijonsenap! Mumsigt!
Kommentarer
Trackback