Änglamat
Ett recept som jag hittade när jag "rotade runt "i mormors receptsamling!
Detta är det riktigt gammaldags receptet på änglamat.Och även här som i många andra gammaldags efterrätter så är det på grädden det beror på att det smakar så gott!
Detta är det riktigt gammaldags receptet på änglamat.Och även här som i många andra gammaldags efterrätter så är det på grädden det beror på att det smakar så gott!
Änglamat 4 pers
blöt upp 10-12 vanliga veteskorpor i mjölk så att de är nästan mjuka och genomblöta
vispa 3 dl tjock grädde(utan att tillsätta något socker)
blöt upp 10-12 vanliga veteskorpor i mjölk så att de är nästan mjuka och genomblöta
vispa 3 dl tjock grädde(utan att tillsätta något socker)
Varva skorpor och vispad grädde på ett serveringsfat och bred ett tunt lager med lingonsylt på eller någon annan sylt ovanpå varje lager skorpor. En lika lättlagad som god dessert
Kommentarer
Trackback