Äppelkaka alá mamma Irma
Världens godaste äppelkaka a lá mamma Irma
(den här kakan gillar hela finska släkten) Observera! Denna kaka går även att göra glutenfri.
(den här kakan gillar hela finska släkten) Observera! Denna kaka går även att göra glutenfri.
2 ägg
1 1/2 dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl (för att göra kakan glutenfri byt ut mjölet mot potatismjöl)
1 tsk bakpulver
ovanpå kakan
6 medelstora syrliga äpplen,skalade och skurna i tunna klyftor
1/2 dl rårörssocker
1 tsk kanel
50 gr smör i tärningar
1 1/2 dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl (för att göra kakan glutenfri byt ut mjölet mot potatismjöl)
1 tsk bakpulver
ovanpå kakan
6 medelstora syrliga äpplen,skalade och skurna i tunna klyftor
1/2 dl rårörssocker
1 tsk kanel
50 gr smör i tärningar
1) Vispa ägg,socker och vaniljsocker poröst
2) Blanda mjöl och bakpulver i äggblandningen
3) Ta en ca 2 litersform rund el fyrkantig som man klär med bakplåtspapper häll smeten i formen
tryck försiktigt ner äppelklyftorna i smeten så att det syns.
4) Strö över kanel och sockerblandningen
5) Lägg på smörtärningarna på kakan
6) Grädda kakan i 200 grader i 30 min
Kakan är underbar som den är! Men om du vill kan du servera den med vaniljglass eller vaniljsås!
Kommentarer
Trackback