Äppelkaka alá mamma Irma

Världens godaste äppelkaka a lá mamma Irma
(den här kakan gillar hela finska släkten)  Observera! Denna kaka går även att göra glutenfri.

2 ägg
1 1/2 dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl (för att göra kakan glutenfri byt ut mjölet mot potatismjöl)
1 tsk bakpulver

ovanpå kakan
6 medelstora syrliga äpplen,skalade och skurna i tunna klyftor
1/2 dl rårörssocker
1 tsk kanel
50 gr smör i tärningar

1) Vispa ägg,socker och vaniljsocker poröst
2) Blanda mjöl och bakpulver i äggblandningen
3) Ta en ca 2 litersform rund el fyrkantig som man klär med bakplåtspapper häll smeten i formen
tryck försiktigt ner äppelklyftorna i smeten så att det syns.
4) Strö över kanel och sockerblandningen
5) Lägg på smörtärningarna på kakan
6) Grädda kakan i 200 grader i 30 min

Kakan är underbar som den är! Men om du vill kan du servera den med vaniljglass eller vaniljsås!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters