Mascarponecreme med balsamico jordgubbar

En god och härlig dessert! Jag tycker denna dessert är smarrig och lyxig, dessutom lätt att göra!

1 ask färska jordgubbar
(går även bra med frysta)
1-2 msk balsamicovinäger di modena
1/2 msk rårörsocker
frön från vaniljstång
(kan även använda äkta vaniljsocker)
lite kardemumma

Mascaponecremé
1 ask mascaponeost
1 tsk råsocker
1 tsk vaniljsocker

1) Dela jordgubbarna i fyradelar
2) Blanda ihop balsamicovinäger, råsocker och vanilj
(dela på stängerna och dra med en kniv längs skaftet för att få ut vaniljfröna)
samt tillsätt lite kardemumma.
3)Rör ihop allt och häll över på jorgubbarna, rör om försiktigt och låt stå kallt till servering.
4)Blanda ihop mascaponeosten, råsockret och vaniljen.

Häll upp jordgubbarna i snygga glas eller skålar, lägg på en klick mascaponecremé och garnera med tex. mynta.
Klar för servering! Detta recept är ungefär beräknat till 4 personer.  Lycka till!

//Syster Yster Nina






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters