Mormors kantarellsås
Så i här i svamptider smakar en kantarellsås som denna himmelskt gott!
(det är en av min mammas favoriter)!
(det är en av min mammas favoriter)!
1 liter småtärnad kantareller (el. annnan svamp efter smak).
1 medelstor gul lök
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
smör till stekning, bara äkta smör gäller
en nypa salt och vitpeppar efter smak
1 medelstor gul lök
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
smör till stekning, bara äkta smör gäller
en nypa salt och vitpeppar efter smak
1)Tärna svampen i småtärningar och hacka löken.
2)Stek svampen i pannan(häll bort eventuell vätska) tillsätt löken och låt det bli gyllenbrunt. Strö över en matsked vetemjöl rör om och låt mjölet få lite färg.
3)Häll i grädden och låt det småputtra, salta och peppra och rör om smaka av.
Servera med nykokt potatis och NJUT!
Kommentarer
Postat av: Carmen
Gjorde denna sås till fläskfilé! Riktigt gott! Hade dock lite mjölk i också för att få mer sås! Tydligen kan man även ha en nypa curry i, framkallar tydligen kantarellsmaken... den ni ;)
Trackback