Toscakaka

Detta är en kaka jag ofta gör, för den blir ju så härligt god och saftig!

  • 2 ägg
  • 150gram smör
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Skvätt pressad citron

    Glasyr
  • 75gram smält magarin
  • 1 dl socker
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ msk mjölk
  • ½ dl honung
  • Hackad mandel

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj och bröa en rund form (eller använd tupperwares silikonform så slipper du ströbröd och fett)
  3. Blanda ihop alla ingredienser till själva kakan och häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 20 min, gör under tiden glasyren.
Tosca-glayren:
  1. Blanda samman alla ingredienser i en kastrull
  2. Värm massan under omrörning tills allting blandat sig och tjocknat till. (Massan bör ej kokas)
  3. Bre glasyren över den knappt färdiga kakan (som gräddat i 20 minuter.)
  4. Låt kakan grädda i ytterligare 15 minuter eller tills den fått en fin färg.

Ta ut kakan och låt svalna! Sen är det bara att mumsa på!

Kommentarer
Postat av: Ewa

En utsökt kaka som smakar mera speciellt när honung finns med i glasyren

2008-10-13 @ 11:45:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters