Wallenbergare

Detta recept använde vi mycket i restaurangskolan, ett recept jag ska börja använda igen då Wallenbergare är så gott!
(4 portioner)

400gram kalvfärs
2 dl grädde
4 äggulor
Salt och vitpeppar

Stekning: Smör och ströbröd

1) Se till att ingredienserna är riktigt kalla!
2) Arbeta in grädden, lite i taget
3) Tillsätt gulorna, en i taget under omrörning. Sedan salta och peppra.
4) Forma färsen till 8 biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem på svag värme (ca. 3 min på varje sida)
tills biffarna är gyllenbruna och pösiga

Servera gärna med potatispuré, små gröna ärtor och skirat smör till! MUMS!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters