Lyxig Västerbottenspaj med löjrom

Här kommer ett recept på en lyxig paj som jag äntligen hittat i en av mina tidningar. Passar bra till vårens alla kommande fester som t.ex.studentexamen osv...

Detta behövs till 6-8 portioner:

Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • smör till formen

Fyllning:
  • 150 g västerbottenost,riven
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Till servering:
  • 1 dl löjrom
  • 1 dl créme fraiche  
  • 1 rödlök,finhackad
  • 1/2 dl gräslök,hackad
  • svertpeppar


  1. Sätt ugnen på 225 grader.Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in och låt degen vila i kyl minst en timme.
  2. Smörj formen,kavla ut degen, nagga och förgrädda i ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde,tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.Servera med rom,créme fraiche,lök,hackad gräslök och svartpeppar.

    Servera med något bubbligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters