Mormors makaronilåda
Idag blev det mormors makaronilåda till middag. Det här var en av mina favoriträtter som barn. Servera med ketchup och ett stort glas kall mjölk...Mumsfilibabba...Hälsningar Nina
Detta behövs:
1)Koka makaronerna "al dente".
2)Bryn blandfärsen i en panna med smör, hacka löken och tillsätt den i blandfärsen. Smula ner buljongtärningen tillsätt ev. lite vatten peppra och salta efter smak.
3)När makaronerna kokat klart häll av vattnet och blanda sedan i köttfärsen i kastrullen och rör om. SmörJ en ugnsfastform med smör eller olja häll i makaroni och köttfärsblandningen. Blanda ägg och mjölk i en skål och häll över makaroni/köttfärsen så att det nästan täcks. Riv över lite ost och så in i ugnen i 175-200 grader beronde på ugnen i ca 45-60 minuter tills makaronilådan är fast och osten gyllenbrun. Sedan är det bara att servera...
Detta behövs:
- 400 g blandfärs
- 400 g makaroner
- 1 stor gul lök
- 1 buljong tärning
- 3 ägg
- 1/2-1 liter mjölk
- Grovmalen svartpeppar och salt
- Riven ost
- Smör till stekning
1)Koka makaronerna "al dente".
2)Bryn blandfärsen i en panna med smör, hacka löken och tillsätt den i blandfärsen. Smula ner buljongtärningen tillsätt ev. lite vatten peppra och salta efter smak.
3)När makaronerna kokat klart häll av vattnet och blanda sedan i köttfärsen i kastrullen och rör om. SmörJ en ugnsfastform med smör eller olja häll i makaroni och köttfärsblandningen. Blanda ägg och mjölk i en skål och häll över makaroni/köttfärsen så att det nästan täcks. Riv över lite ost och så in i ugnen i 175-200 grader beronde på ugnen i ca 45-60 minuter tills makaronilådan är fast och osten gyllenbrun. Sedan är det bara att servera...
Kommentarer
Trackback