Mormors makaronilåda

Idag blev det mormors makaronilåda till middag. Det här var en av mina favoriträtter som barn. Servera med ketchup och ett stort glas kall mjölk...Mumsfilibabba...Hälsningar Nina

Detta behövs:

  • 400 g blandfärs
  • 400 g makaroner
  • 1 stor gul lök
  • 1 buljong tärning
  • 3 ägg
  • 1/2-1 liter mjölk
  • Grovmalen svartpeppar och salt
  • Riven ost
  • Smör till stekning
Gör så här:

1)Koka makaronerna "al dente".
2)Bryn blandfärsen i en panna med smör, hacka löken och tillsätt den i blandfärsen. Smula ner buljongtärningen tillsätt ev. lite vatten peppra och salta efter smak.
3)När makaronerna kokat klart häll av vattnet och blanda sedan i köttfärsen i kastrullen och rör om. SmörJ en ugnsfastform med smör eller olja häll i makaroni och köttfärsblandningen. Blanda ägg och mjölk i en skål och häll över makaroni/köttfärsen så att det nästan täcks. Riv över lite ost och så in i ugnen i 175-200 grader beronde på ugnen i ca 45-60 minuter tills makaronilådan är fast och osten gyllenbrun. Sedan är det bara att servera...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters