Mustig gräddchokladkola

Vill dela med mig av ett gott recept på "Mustig gräddchokladkola" från boken "Monikas Jul" som ja fick i julklapp...
Hälsningar Nina

Detta behövs:
  • 3 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl vispgrädde
Cellofan

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.
  2. Koka på svag värme i ca 20 minuter under omrörning. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas med kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
  3. Häll upp kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt svalna. Klipp eller skär den i bitar. Linda in varje bit i cellofan och förvara svalt.

Perfekt "gå på besök present" i en vacker skål inlindad i cellofan.
Verkligen uppskattat...

(Dessa är dock inte inlindade i cellofan för de var till mig själv:) ...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters