Provisorns senap och Iittalas designer sätter smak på Apotekets jul

Detta tips om Apotekets julsenap har vi fått från Apoteket/Micael Bindefeld AB


För tredje året i rad lanserar Apoteket en ny smak på julsenap som tillverkas i begränsad upplaga. Årets senap är Provisorns senap från Apoteket C.W. Scheele i Stockholm. Apoteket har i år också valt att samarbeta med TV-kocken Leila Lindholm och formgivaren Klaus Haapaniemi som bl.a. har gjort fantasifulla mönster för Iittala.

Varje år säljs runt en kvarts miljon burkar av den populära senapen på apoteken runt om i Sverige. I år har den klassiska originalsenapen fått sällskap av Provisorns senap som är gjord av Apoteket C.W. Scheele på Klarabergsgatan i Stockholm. Provisorns senap är lite kryddigare och starkare än originalsenapen. Den innehåller bland annat socker, senapsfrö, vinättika, vatten, salt och vitlök. Senapen har lite högre sockerhalt jämfört med originalsenapen. Samtliga av Apotekets senapssorter innehåller bara naturliga råvaror och är fria från E-ämnen och konserveringsmedel.

Bilden lånad från Apoteket/Bindefeld AB


Apotekets originalsenap säljs i två storlekar: Keramikburk från Höganäs i svart, vitt eller rött samt en mindre glasburk med svart lock. Provisorns senap förpackas i en stilfull, mörkbrun glasburk med svart lock.

Förutom årets senap säljer Apoteket även traditionsenligt flera andra ätbara produkter som bl.a. flytande glykos, saffran och pepparmyntolja.

I år samarbetar Apoteket ar dessutom med TV-kocken Leila Lindholm som har tagit fram sex unika recept baserade på Apotekets julprodukter, däribland saffran-cupcakes, glöggsangria och senapssås med smak av espresso. Den kände formgivaren Klaus Haapaniemi har designat ett särskilt julmönster exklusivt för Apoteket och mönstret återfinns bl.a. i julskyltningen i Apotekets butiker samt på presentpåsar.

Apotekets julprodukter finns till försäljning f.o.m. från vecka 48 så länge lagret räcker.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters