Havreklibröd

Här kommer ett enkelt recept...
Du behöver till ett bröd:
  • 5 dl jästbrödsvetemjöl
  • 2 dl havrekli(gärna ekologiskt)
  • 1 tsk salt
  • 1 påse(11 g) torrjäst
  • 3 dl vatten
  • 1 ägg

Sätt på ugnen 200 grader
För pensling:
1/ 2 dl vatten
1  msk sirap

1)Blanda ihop mjöl,havrekli,salt och torrjäst med en trägaffel.Värm vattnet till ordentligt handvarmt vatten(+42 grader).Häll vätskan i mjölblandningen och tillsätt ägget. Rör om till en jämn och ganska lös deg. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa 1/2 timme på en varm plats.
2)Häll degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Strö över litet mjöl och täck över degen och låt jäsa ytterligare en 1/2 timme. Grädda i ugnen på 200 grader i 30-35 minuter på ugnens lägsta fals.
3)Gör i ordning sirapsblandningen.Koka upp vattnet och blanda i sirapen. Pensla det heta brödet med sirapsblandningen och grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt brödet svalna utan duk för att få en knaprigt skal.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters