Ljummen glasnudelsallad med bacon

Den här salladen är god och lätt att göra och man kan variera den på många sätt efter  smak och tycke...men jag har valt att göra den med bacon för I lööööv bacon...
Du behöver:


  • Glasnudlar
  • Savoykål
  • Purjolök
  • Röd paprika
  • Cashewnötter
  • Färsk eller torkad chili
  • Lite riven vitlök
  • Soya

1)Koka glasnudlarna.Låt dom rinna av.
2)Rosta cashewnötterna på hög värme utan olja tills de blir vackert bruna.
3)Stek baconen, lägg dom sedan på en tallrik med hushållspapper så att överflödigt fett rinner bort.
4)Hacka Savoykålen, strimla purjolöken (skölj den väl), skär paprikan i strimlor. Skär chilin fint, riv vitlöken. Fräs sedan grönsakerna snabbt i en panna och häll i en skvätt soya och blanda ner baconen. Lägg upp glasnudlarna på ett fat och häll över grönsak-och baconblandningen och severa.

Tips: Servera salladen med lite sötsursås eller chilisås!


Du kan byta ut baconet mot tex.:
Laxkuber
Räkor
Fläskkött
Biff
Kyckling

Istället för cashewnötter:
Sesamfrön
Solrosfrön
Pumpafrön



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters