Spagetti Carbonara

En klassisk Carbonara är aldrig fel! Brukar inte äta ljus pasta, men till just detta måste man bara det!
(4 portioner) Du behöver:

  • 300 g spaghetti
  • 150 g rökt eller rimmat fläsk
  • smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl riven ost
  • Salt & svartpeppar
1)Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
2)Vispa ihop ägg, grädde, salt, vitlök och hälften av osten. Rör ner fläsk och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar!


Jag brukar alltid ha en ägggula till och parmesanost! Njut!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters