Vispgröt

Jag  älskar verkligen  mannagrynsgröt det är så gott! Gillar ni mannagrynsgröt? Här kommer en annan variant på mannagrynsgröt med lingon eller svartvinbärssaft som här borta i Finland kallas vispgröt det är också jättegott... Den passar bra som mellanmål eller dessert.

Det här receptet är för 3-4 personer

  • 7 dl vatten
  • 3 dl stark sockrad lingon eller svartvinbärssaft
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/4 dl mannagryn
  • lite salt
1)Koka upp vatten och saft i en tjockbottnad rostfrikastrull.Smaksätt med socker och lite salt.(Kolla att smaken blir bra)
2)Vispa ner mannagrynen i den kokande saften och låt koka på svag värme under omrörning i 5-10 minuter.Låt gröten svalna.
3)Vispa den svalna gröten med en elvisp tills det blir "fluffigt"(Man kan äta gröten utan att vispa den med lite kall mjölk)Men jag föredrar att den är vispad:)Vill man "lyxa" till det kan man servera den med lite ovispad grädde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters