Lavendelskorpor

Tänkte göra goda lavendelskorpor, fick nämligen en stor påse lavendel av min kära vän Ann som hon hämtat från en av sina många utlandsresor. Här kommer ett bra recept från en av mina många underbara kokböcker "RosendalsTrädgårdscafé" skriven av Monika Ahlberg.

  • 120 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl lavendelsocker
  • 1 tsk salt
  • ca 5-6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad mörk choklad
Till pensling: 1 äggvita

  1. Mal en tredjedel av mandeln fint och resten hackas mycket grovt.
  2. Blanda mandel,ägg,socker och salt. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa på att det inte blir för mycket.
  3. Rulla ut längder som läggs på smord plåt. Pensla dem med äggvita.
  4. Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter.
  5. Skär längdernaq i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i ca 30-40 minuter.
LAVENDELSOCKER:
Varva torkade lavendelblommor och strösocker i en glasburk. Låt det stå i minst ett par veckor. Sockret används som vanligt strösocker. De små blommorna tas med.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag funderar på att göra skorpor snart, lavendelskorpor lät inte helt fel!

2009-03-05 @ 20:08:23
URL: http://hanneys.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters