Våffeldagen
Den 25:e mars ,alltså imorgon är det våffeldagen och då ska man ju självklart äta våfflor. Här kommer ett recept på frasvåfflor och god blåbärsmascarpone.
FRASVÅFFLOR CA 10 ST
- 3 DL VETEMJÖL
- 2 1/2 DL VICHYVATTEN ELLER MINERALVATTEN
- 2 1/2 DL VISPGRÄDDE
- 25 G SMÖR,SMÄLT
- Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.Vispa grädden tjock.
- Blanda först ner det smälta smöret i mjölsmeten,och sedan den vispade grädden.
- Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Lägg 3/4-1 dl smet per lagg.
- Grädda våfflorna guldbruna. Låt våfflorna svalna på ett galler för att behålla frasigheten.

BLÅBÄRSMASCARPONE
- 1 PÅSE BLÅBÄR(FRYSTA,TINADE)
- 2 BURKAR MASCARPONE
- 1-1 1/2 TSK VANILJSOCKER
- 1 MSK RÅRÖRSSOCKER
Blanda ihop mascarpone, vaniljsocker och rårörsocker.
Rör om.Blanda försiktigt i blåbären. Klart för servering.
Rör om.Blanda försiktigt i blåbären. Klart för servering.
Kommentarer
Trackback