Moster Tuulas köttpiråg

Här kommer ett recept på Moster Tuulas goda köttpiråg. En finsk specialitet som passar bra att bjuda till kvällsteet eller vickningen. Servera med en liten sallad.
// Nina
  • 4 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 jästkub
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg till pensling

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten och mjölk. Blanda i vetemjöl, rapsolja och salt. Knåda degen. Låt degen jäsa under en bakduk i 20-30 minuter.
  2. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen tunnt och lägg den i en långpanna med bakpapper på.
  3. Fördela köttfärsen jämnt över degen. Kavla sedan den andra degen tunnt och lägg den på köttfärs/ris-blandningen som ett lock.
  4. Pensla med ägg och grädda i ugn på 175-200 grader i ca 40 minuter tills pirågen fått fin färg.

Morbrors köttfärsfyllning:

  • 4 små eller 2 stora lökar
  • 800 g köttfärs
  • salt och kryddpeppar
  • 2 dl kokt ris
  1. Hacka löken och bryn den försiktigt får ej bli brun i smör eller olja.
  2. Tillsätt köttfärsen och låt den bli härligt gyllenbrun och tillsätt det kokta riset.
  3. Salta och peppra.






Kommentarer
Postat av: Anonym

Vegetarianer kan använda sojakross, svamp eller vitkål istället för köttfärs. Jättegott

2010-08-26 @ 11:01:46
Postat av: Mikael

dessa ser jättegoda ut! Blir hungrig nu

2010-09-17 @ 16:46:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters