Kycklingwok
Det här är av en mina många favoriträtter, enkelt och gott ska det vara. Nina
Detta behövs:
1) Bryn kycklingen i lite smör och rapsolja tills de är gyllenbruna. Tillsätt det frysta wokgrönsakerna. Fräs upp. Tillsätt Fond Du Chef och låt den smälta.
2) Dela ananasen i bitar och paprikan i strimlor och tillsätt i woken. Hacka chilin och tvätta händerna noga, skiva vitlöken och lägg i woken.
3) Till sist salta och peppra. Klart!
Man kan servera kycklingwoken som den är eller med äggnudlar eller ris och såklart lite japansk soya.
Detta behövs:
- Ett paket kycklingstrimlor
- En påse wokgrönsaker
- En burk ananasringar
- En röd paprika
- En portionsförpackning Knorr "Fond Du Chef" Vegetable
- 1-2 Vitlöksklyftor i skivor (jag älskar vitlök så jag brukar "tjonga" i lite mer)
- Färsk chili (Hur mycket? beroende på hur hot du vill att det ska vara)
- Salt och grovmalen svartpeppar
- Smör och lite rapsolja till stekning
1) Bryn kycklingen i lite smör och rapsolja tills de är gyllenbruna. Tillsätt det frysta wokgrönsakerna. Fräs upp. Tillsätt Fond Du Chef och låt den smälta.
2) Dela ananasen i bitar och paprikan i strimlor och tillsätt i woken. Hacka chilin och tvätta händerna noga, skiva vitlöken och lägg i woken.
3) Till sist salta och peppra. Klart!
Man kan servera kycklingwoken som den är eller med äggnudlar eller ris och såklart lite japansk soya.
Kommentarer
Postat av: Jessica
Mumma, kycklingwok är ju bara så smarrigt!
Postat av: KarinW
Håller med, kycklingwok är kalas!
Postat av: Fröken Dill
Wok är toppen, en perfekt resträtt! Jag brukar spica upp min med ingefära och ostronsås också. Såg just ett stort paket äggnudlar i skafferiet så detta kommer vi säkert att äta i veckan som kommer.
Hälsar fröken Dill
Trackback