Jennys Marängtårta
Denna gudomliga tårta gjorde min lillasyster Jenny på midsommar! Den var bara inte underbart god, utan även helt glutenfri! (Då Jenny själv är det). Här har ni den smarriga tårtan!
//Carro
//Carro
Marängbotten:
4 Äggvitor
3 dl Socker
Några droppar ättiksprit
2-3 dl Rice crispies
Blanda äggvita med ättika, vispa upp i ca. 10 min
Rör ner Rice Crispies
Klä en långpanna med bakplåtspapper
Häll i smeten gräddas mitt i ugnen 1½ timme
i 125 grader och dela den sedan på mitten

4 Äggvitor
3 dl Socker
Några droppar ättiksprit
2-3 dl Rice crispies
Blanda äggvita med ättika, vispa upp i ca. 10 min
Rör ner Rice Crispies
Klä en långpanna med bakplåtspapper
Häll i smeten gräddas mitt i ugnen 1½ timme
i 125 grader och dela den sedan på mitten

Smörkräm:
4 Äggulor
1 dl Socker
1 msk Mjöl
1 dl Grädde ovispad
1 tsk Vaniljsocker
4 Äggulor
1 dl Socker
1 msk Mjöl
1 dl Grädde ovispad
1 tsk Vaniljsocker
Koka ihop och rör hela tiden till den tjocknar
Låt svalna något och klicka i 100-125g smör
Rör om till smöret smält
Bred ut över ena halvan lägg andra halvan ovanpå
(Fast istället för att dela den på mitten, så gjorde Jenny denna gång 2 marängbotten)
Garnera med sedan med grädde Hallon och/eller Blåbär
Låt svalna något och klicka i 100-125g smör
Rör om till smöret smält
Bred ut över ena halvan lägg andra halvan ovanpå
(Fast istället för att dela den på mitten, så gjorde Jenny denna gång 2 marängbotten)
Garnera med sedan med grädde Hallon och/eller Blåbär
Kommentarer
Trackback