Köttfärssås med oliver och färskost
En supergod köttfärssås. Servera med pasta och riven parmesan eller varför inte potatis och en grönsallad. / Nina
2. Skiva champinjonerna och oliverna och blanda ner dem i köttfärsen och bryn lite till.
3. Tillsätt krossade tomaterna och färskosten och rör om. Krydda med svartpeppar, salt och tabasco. Låt småputtra en liten stund. Skär basilikan fint och tillsätt den innan servering.
- 400 g köttfärs
- 2-3 små rödlökar
- 2 dl svarta oliver urkärnade / hela eller skivade ( kalamataoliver passar utmärkt)
- 2 burkar krossade tomater
- 1 ask färska champinjoner eller en burk konserverade
- 1 ask Philadelfia färskost eller Crème Bonjour naturell
- grovmalen svartpeppar och salt
- en skvätt tabasco
- rapsolja eller smör till stekning
- färsk basilika
2. Skiva champinjonerna och oliverna och blanda ner dem i köttfärsen och bryn lite till.
3. Tillsätt krossade tomaterna och färskosten och rör om. Krydda med svartpeppar, salt och tabasco. Låt småputtra en liten stund. Skär basilikan fint och tillsätt den innan servering.
Kommentarer
Postat av: Robin
Ser riktigt gott ut det där. Shit..undrar vad jag själv ska hitta på för mat idag?. Blir nog soppa tror jag, då jag har ont i halsen. Ha det!
Trackback