Grönsaksgratäng

Det som pågår hemma hos oss nu är att undvika alla "uppenbara" kolhydrater, alltså pasta, ris och potatis. Detta är ju visserligen himmelens gott, men vad som är ännu godare är grönsaker och rotfrukter! Så här kommer ett mumsigt, enkelt recept ni kan ha till fisk, fågel och kött! Eller varför inte slänga på extra sallader och röror?
//Carro




1 Zucchini
2 morötter
1 palsternacka
1 persiljerot
1/2 purjolök
Vitlök
1-2 dl riven ost
1-2 dl grädde
Salt och peppar



Sätt ugnen på 200-220°c
Skala persiljeroten, morötterna och palsternackan.
Skär alla grönsakerna i tunna skivor och varva i en smord ugnssäker form.
Strö salt, peppar mellan varven, pressa ner vitlök och strö den rivna osten och en skvätt grädde över grönsakerna. Grädda i varm ugn i ca. 40 minuter tills grönsakerna är mjuka och fått färg.
Man kan även hälla på mer grädde om den tycks vara torr.
Lycka till!


 


Kommentarer
Postat av: jessica

Lät ju faktiskt väldigt gott

2011-01-25 @ 09:19:48
URL: http://metrobloggen.se/fitmom
Postat av: Helena Ljunggren

Det där låter som en gratäng helt i min smak. Gott!

2011-03-11 @ 21:34:23
URL: http://www.helenaljunggren.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters