Moussakapanna
Här är en variant på Moussaka och lättlagad är den också.
Detta behövs:
- 1 stor gul lök
- 1 aubergine (äggplanta)
- 400 gr blandfärs (för vegetarisk variant använd sojakross el. hackade champinjoner)
- 1/2- 1 ask philadelfia färskost
- 2-3 klyftor vitlök
- 1-2 msk kalvfond el. grönsaksfond buljongtärning går också bra
- 1/2-1 dl vatten
- salt och grovmalen peppar ev. chilipulver
- olja till stekning
Gör så här:
- Bryn köttfärsen med den skivade/hackade löken.
- Dela auberginen i kuber och lägg ner det i pannan med köttfärsen och löken.
- Fräs upp allt tills auberginen är al dente. Tillsätt fonden,vatten, den hackade vitlöken och färskosten.
- Till sist peppra,chilla och salta efter smak!
Servera med en god sallad och gott lantbröd.
Kommentarer
Postat av: Carro
Ser jätte smaskigt ut! :)
Postat av: nina
Det är jättegott!:)kram från mig
Trackback