Moussakapanna

Här är en variant på Moussaka och lättlagad är den också.


Detta behövs:
  • 1 stor gul lök
  • 1 aubergine (äggplanta)
  • 400 gr blandfärs (för vegetarisk variant använd sojakross el. hackade champinjoner)
  • 1/2- 1 ask philadelfia färskost
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1-2 msk kalvfond el. grönsaksfond buljongtärning går också bra
  • 1/2-1 dl vatten
  • salt och grovmalen peppar ev. chilipulver
  • olja till stekning

Gör så här:

  1. Bryn köttfärsen med den skivade/hackade löken.
  2. Dela auberginen i kuber och lägg ner det i pannan med köttfärsen och löken.
  3. Fräs upp allt tills auberginen är al  dente. Tillsätt fonden,vatten, den hackade vitlöken och färskosten.
  4. Till sist peppra,chilla och salta efter smak!
Servera med en god sallad och gott lantbröd.          



Kommentarer
Postat av: Carro

Ser jätte smaskigt ut! :)

2009-10-14 @ 08:56:03
URL: http://thevolup.blogg.se/
Postat av: nina

Det är jättegott!:)kram från mig

2009-10-19 @ 13:04:02
URL: http://systrarnayster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters