Homemade Pizza

Idag när jag var på besök hos min mamma och hennes man så bjöds det på hemmagjord pizza. Perfekt söndagsmat. // Nina



Pizzadeg:                                                    Förslag till pizzapålägg:

  • 1/2-1 tärning jäst                                 Skinka/ananas
  • 1 rejäl tsk salt                                       Rucola/parmaskinka
  • lite strösocker                                        Rucola/getost/kronärtskockshjärtan/vitlök
  • 2 msk olivolja                                        Salami/lök/färska champinjoner/färsk tomat
  • 1 1/2 dl ljummet vatten                           Köttfärssås/paprika/champinjoner
  • 3 1/2 dl durumvete                                 Soyakrossås för vegetarisk variant

Till tomatsås användes naturella passerade tomater. Men man kan krydda med t.ex.litet peppar och vitlök om man vill.

Gör så här:
  1. Rör ihop 1/2-1 tärning jäst med salt och strösocker.
  2. Tillsätt olivolja och vatten. Tillsätt mjölet och knåda ihop.
  3. Ställ degen för att jäsa i 20-30 minuter. För att degen inte ska fastna i botten så lägg lite mjöl under degen i skålen.

Steg 1: Strö ut lite mjöl på pizzaplåten. Tryck ut pizzadegen med fingrarna jämt över plåten.



Steg 2: Ringla över ett tunt lager med olivolja,  pensla eller bred med sked jämt över pizzan.



Steg 3: Bre på passerade tomater och valfria pålägg.



Grädda i 250 grader i 10 minuter. På med riven ost och grädda ytterligare 3-5 minuter tills osten har smält. Pizzan är klar när botten är brun.

 

 


Middagen avslutades med en god liten dessert vaniljglass och färska blåbär
och en liten Grand Marnier.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters