Ananas och kycklinggryta
Här kommer en god ananas och kycklinggryta med en liten touch av chili. Hälsningar Nina
Detta behövs för 2 personer
1) Bryn kycklingen i smöret. Skär löken i klyftor och tillsätt den i kycklingen.
2) Skär paprikan i strimlor och ananasen i bitar, skala vitlöksklyftorna och lägg i grytan. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, kycklingfonden, chili, peppar, den rivna vitlöken och eventuellt salt och låt småputtra. Servera med jasminris, rött ris eller vanligt ris och japansk soya.
Detta behövs för 2 personer
- Ett paket kycklingstrimlor
- 1 Burk ananasringar
- 1 Liten röd paprika
- 1 gul lök
- 4-5 Vitlöksklyftor + 2 grovt rivna vitlöksklyftor
- 1 liten portionsförpackning Knorr Fond "du Chef" Chicken flavour
- 5 dl Vatten
- 1/2-1 msk vetemjöl
- Salt, grovmalen svartpeppar och chilipulver
- Smör till stekning
1) Bryn kycklingen i smöret. Skär löken i klyftor och tillsätt den i kycklingen.
2) Skär paprikan i strimlor och ananasen i bitar, skala vitlöksklyftorna och lägg i grytan. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, kycklingfonden, chili, peppar, den rivna vitlöken och eventuellt salt och låt småputtra. Servera med jasminris, rött ris eller vanligt ris och japansk soya.
Kommentarer
Postat av: alex
Toppengod! Tack för receptet :)
Postat av: Ninni
Varsågod:)! Kul att du gillar den:)
Trackback