Pinglans goda smulpaj med äpplen
Den här smulpajen är riktigt god och knaprig...Hälsningar Nina
1) Häll upp alla torra ingredienserna i en bunke. Rör om.
2) Tillsätt sedan smöret och knåda ihop degen tills den är lagom smulig.
3) Skala och skiva eller tärna äpplena och lägg dom i en ugnsfast form. Smula över smuldegen och grädda i ugnen i 200 g i ca 20 minuter tills smulpajen är vackert gyllenbrun. Servera smulpajen ljummen med äkta vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp. Mums filibabba...
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Solrosfrön
- 2 Äpplen
- 1 tsk Vaniljsocker
- Lite kanel
- Lite kardemumma
- 100 g Smör (rumsvarmt)
1) Häll upp alla torra ingredienserna i en bunke. Rör om.
2) Tillsätt sedan smöret och knåda ihop degen tills den är lagom smulig.
3) Skala och skiva eller tärna äpplena och lägg dom i en ugnsfast form. Smula över smuldegen och grädda i ugnen i 200 g i ca 20 minuter tills smulpajen är vackert gyllenbrun. Servera smulpajen ljummen med äkta vaniljglass, vispad grädde eller vaniljvisp. Mums filibabba...
Kommentarer
Postat av: Carro
Ser jätte gott ut systra mi!:)
Postat av: Nina
Den blev riktigt smarrig:)lite nötig smak med solrosfröna.
Trackback