Mormors blåbärspiråg
Här kommer ett gott recept på min mormors blåbärspiråg.
Om man vill göra en mindre pirog så halvera receptet.
// Nina
Om man vill göra en mindre pirog så halvera receptet.
// Nina
- 3 dl Mjölk
- 5 msk Smör
- 2 dl Strösocker
- 6 dl Vetemjöl
- 4 tsk Bakpulver
- 200-300 g Frysta tinade blåbär
1. Vispa ihop strösocker och smör.
2. Tillsätt turvist mjölk- och mjöl/bakpulversblandning. Rör om.
3. Bre ut smeten i en långpanna el. större pajform med bakplåtspapper i.
4. Strö över blåbären om man vill kan man sockra dem lite. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: Carro
Åhh spännande! :D
Postat av: Jennie/vanilla sky
Blåbär är mums! Har aldrig hört talas om blåbärspirog, det kanske man borde prova...
Trackback