Mormors blåbärspiråg

Här kommer ett gott recept på min mormors blåbärspiråg.
Om man vill göra en mindre pirog så halvera receptet.
// Nina

  • 3 dl Mjölk
  • 5 msk Smör
  • 2 dl Strösocker
  • 6 dl Vetemjöl
  • 4 tsk Bakpulver
  • 200-300 g Frysta tinade blåbär

1. Vispa ihop strösocker och smör.
2. Tillsätt turvist mjölk- och mjöl/bakpulversblandning. Rör om.
3. Bre ut smeten i en långpanna el. större pajform med bakplåtspapper i.
4. Strö över blåbären om man vill kan man sockra dem lite. Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter.


 

 


Kommentarer
Postat av: Carro

Åhh spännande! :D

2010-07-28 @ 11:51:13
URL: http://systrarnayster.blogg.se/
Postat av: Jennie/vanilla sky

Blåbär är mums! Har aldrig hört talas om blåbärspirog, det kanske man borde prova...

2010-07-29 @ 13:00:30
URL: http://vanillaskykitchen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters