Kaka med Kesella och äppelkompott

Här kommer ett recept på lilla mammsens goda kaka med kesella serveras med lite äppelkompott och kanske en klick grädde eller lite vaniljglass.
//Nina



Kakbotten:

50 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
ca 3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Kesellafyllning:
250 g Kesella naturell
1 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
2 ekologiska ägg
Några droppar citronsaft (kan uteslutas)
Gör så här:
  1. Rör ihop smör,strösocker, vaniljsocker och mjölk.
  2. Blanda ner vetemjöl och bakpulver. Rör ihop med smör-och sockersmeten.
  3. Rör ihop kesella, strösocker, vaniljsocker och ägg.
  4. Smörj en ugnsfast form. Bred ut kaksmeten på botten och häll över kesellafyllningen. Grädda i ugn i 200°c i ca 20 minuter tills kakan har fått en fin härlig gyllenfärg.

Äppelkompott:
3 stora syrliga äpplen
1/2-1 dl strösocker
25 g smör
Lite kanel
Tärna äpplen. Häll på socker och det tärnade smöret och strö över kanel.
Sätt blandningen i en skål som tål mikrovågsugn och tillaga på full effekt i 5 minuter.
Tillsätt mer socker vid behov.

 


Kommentarer
Postat av: B

Låter gott, tänkte göra denna men vet inte hur mycket bakpulver jag ska ta? :(

2010-03-29 @ 14:39:59
Postat av: Therese-Smyckestävling pågår!!!

Hej!



Jag har en smyckestävling på min blogg, där du kan vinna en valfri berlock i ett armband från Charms For You!

Så klicka in och var med du också!

http://thereseofsweden.blogg.se/2010/march/utkast-mars-25-2010.html

Lycka till!

2010-03-29 @ 14:49:15
URL: http://thereseofsweden.blogg.se/
Postat av: jess

mumms!

2010-03-29 @ 14:50:49
URL: http://theshedevil.blogg.se/
Postat av: BRUNETTBLOGGEN

FIn blogg! :D

2010-03-29 @ 15:25:54
URL: http://brunettbloggen.se
Postat av: hanna

läs min blogg den är helt ny och har inga berökare :(<3

2010-03-29 @ 15:30:47
Postat av: Nina

Hej B!

Oops! Missade att skriva hur mycket bakpulver det ska vara! 1 1/2 tsk bakpulver!

Hälsningar Nina

2010-03-31 @ 17:47:06
URL: http://systrarnayster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0 bloglovin Matbloggstoppen free counters