Vegetariska grillspett
Detta behövs:
- Haloumiost
- Aubergine
- Zucchini
- Paprika
- Cocktail tomater
- Valfri grillmarinad
- Grillspett i trä eller järn
- Dela haloumiosten, aubergine, zucchini, paprika i lagom stora kuber.
- Trä på grönsakerna turvist med osten på trägrillspett (kom ihåg att blötlägga träspetten innan, annars kan de ta eld när du grillar) pensla sedan över marinad och sedan är det bara att börja grilla.
TIPS! Man kan även servera grillspetten kalla till sensommarbuffen!
Sockerbomben
Peanutbutter sandwich
Peanutbutter sandwich är ett gott , mättande och snabbt mellanmål och passar även bra till frukost :)
Detta behövs:
- Vitt formbröd (rostat)
- Jordnötssmör
- Valfrisylt t.ex jorgubbssylt, blåbärssylt
Rosta två skivor bröd, bred på lite margarin( kan uteslutas ) bred sedan på ett lagom tjockt lager med jordnötssmör, klicka på sylt och till sist på med en rostad bröd skiva.
Dela sandwichen i trekanter och servera med ett stort glas kall mjölk. YUMMIE...
Dillpesto
Detta behövs:
- 3 msk skalade mandlar
- 1 kruka färsk dill
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl finriven parmesan
eller västerbottenost - 1 dl olivolja
- En nypa salt och svartpeppar
- Mixa mandlarna fint i en mixer.
- Tillsätt dillen, vitlöken och den rivna osten. Tillsätt oljan och kryddorna.
- Om du vill ha en mer "rinnig" pesto tillsätt mer olja.
- Förvara peston i en ren glasburk, den håller 3-4 dagar i kylskåp.
Tomatsallad med kapris
- Några tomater
- Kapris stora eller små
- Kalamata oliver
- En skvätt olivolja
- En skvätt balsamvinäger
- Nymald svartpeppar
- En nypa flingsalt
- Skär tomaterna lägg dem på ett vackert , rustiktfat lägg sedan på kapris och oliver.
- Ringla över lite olivolja och lite balsamvinäger, strö över nymalen peppar och en nypa flingsalt.
Salladen passar bra till grillat, som tapas eller till nybakat ciabattabröd och ett glas rött...
Renrullar med färskost
Detta behövs:
- 15-20 skivor Kallrökt renkött
- Tunnbrödsrullar
- 1 stor ask Philadelphia ost
- Pepparrotsvisp
- Lägg ut tunnbröd och lägg på den kallrökta renköttet.
- Blanda ihop philadelphia och pepparrotsvisp, bre sedan ut det på renköttet.
- Rulla ihop tunnbrödet till en stor rulla, dela diagonalt och ställ dem upp på ett fat.
Panerad fisk med senapsås
Du behöver:
- Sejfile(tinad) eller torskfilee
Panering:
- 2-3 Ägg
- Mjöl
- Salt och peppar
- Smör till stekning
- Se till att fiskbitarna inte är alldeles för stora, så de ryms i stekpannan.
- Knäck äggen i en skål.Häll upp mjölet på en tallrik blanda ner salt och peppar.
- Doppa fisken i ägget och sedan i mjölblandningen. Sedan är det bara att steka fisken i riktigt smör i en stekpanna tills den är genomstekt och fått en vacker guldbrunfärg.
och lite kall senaps och pepparrotssås. Jättegott!
1 Burk gräddfil
2 msk senap
Lite riven pepparrot
Chicken Goes Coco
att servera med jasminris
(2 pers)
- 2-3 kycklingfileer(delas i bitar)
- 1 lök
- 1/2 purjolök skuren i ringar
- 1 paprika (valfri)
- 2 msk kycklingfond
- 1 burk cocosmjölk
- 1/2 dl matlagningsgrädded
- lite krossad torkad chili (kom ihåg att tvätta händerna när du hackat chilin)
- lite rapsolja till stekning
- Salt och peppar (Gurkmeja om man vill eller annan favortikrydda)
- Dela kycklingen i lagom stora bitar,stek den i lite rapsolja
- Dela löken i klyftor,skär paprikan i strimlor och skär purjolöken i ringar. Blanda ner grönsakerna med kycklingen.
- Häll i cocosmjölken och grädden och tillsätt sedan kycklingfonden och den krossade torkade chilin och ev. lite salt.
Sedan är det bara att servera med ris.
Smaklig måltid!
Sommarens söta
Här kommer ett litet somrigt boktips: "Sommarens söta" 180 recept för soliga och regniga dagar av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Jag fick denna ljuvliga receptbok med härliga, underbara recept och bilder av min kära lillasyster Caroline i födelsedagspresent. Här finns både lätta och lite svårare recept att pröva på nu under sommaren och ja varför inte även framåt hösten när man ännu vill ha kvar lite sommarkänsla... Nästa gång jag ska baka ska jag ge mig på rulltårtsreceptet med hallon och lemoncurd det ser verkligen smarrigt ut! Här finns också ett recept på Limoncello (citronlikör) som min mamma säkert skulle vilja ha:) det är nämligen hennes favoritlikör.
Foie gras
Tjingeling på er tills vi hörs igen och ha det så bra tills dess!
Kramisar från lilla mig
Donna Hay
Här kommer ett litet trevligt tips på en hemsida. Det är kokboksförfattaren Donna Hay's sida www.donnahay.com.au Här finns en mängd trevliga recept, tips, Donna Hay's general store och en massa annat smått och gott.Så när du har tid, lust och fantasibrist gå in och låt dig inspireras:)
Mälarpaviljongen
Läcker Fruktsallad
Då brukar jag göra den här smaskiga och läckra fruktsalladen...
- Honungsmelon
- Cantaloupemelon(nätmelon)
- Färska jordgubbar
- Nektarin
- Färska hallon(frysta tinade går också bra)
Vispa lite grädde tillsammans med vanilj! Och klicka på toppen! Galet gott!